Fascia massage

Fascia massage

Een Fascia massage is een zachte en respectvolle massage, zonder het gebruik van druk uit te oefenen op het lichaam. De zachte aanraking zorgen voor een betere innerlijke rust wat dan weer zorgt voor minder spanning. Fascia massage werkt actief in op zowel lichaam als geest. Het is een zachte hands-on en bewegingsmassage die specifiek rekening houdt met de Fascia en haar functies in de fysiologie van het lichaam en in de bewegingskwaliteit. Met deze subtiele techniek kun je onder andere de spieren, weefsels en (oude) littekens ontspannen en bevorder je de doorbloeding.

In het menselijk lichaam vormt de Fascia een bindweefsel netwerk dat alle spieren, gewrichten, botten en organen omhult. Het vormt een eenheid en zorgt er voor dat alles met elkaar verbonden is. De Fascia zorgt eveneens voor steun, bescherming tegen druk en zorgt er voor dat we ons soepel kunnen bewegen.

Het is nog niet zo heel lang bekend dat de Fascia een rol spelen in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Samen met het zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloedt het onder andere de spierspanning, de bloedcirculatie en het stresssysteem. Het is dan ook niet geheel onlogisch dat de Fascia een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van allerlei klachten.