Massage bij kanker

Zomaar ineens krijg je de diagnose kanker te horen, je leven staat even stil. Uit het niets ben je patiënt en kom je in een achtbaan van medische handelingen terecht. De ziekte kanker en alles wat ermee samenhangt is erg ingrijpend zelfs wanneer de vooruitzichten goed zijn. Het lichaam heeft het in deze periode erg zwaar. Door de ingrijpende behandelingen kun je jezelf lange tijd ongemakkelijk en rusteloos voelen. Ontspanningsmassages kunnen hierbij uitkomst bieden. Uit onderzoek is gebleken dat ontspannende massages de bijwerkingen van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling kunnen verminderen. Bij geestelijke klachten kunnen deze massages ondersteuning geven.

De massage biedt geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Deze massage onderscheidt zich van een gewone massage door de zachte manier van aanraken. Middels de zachte aanraking herstelt het contact met je lijf, je voelt je weer mens in plaats van patiënt. Even geen onderzoeken en naalden maar een liefdevolle warme zachte massage.

De massage wordt geheel afgestemd op jouw lichamelijke en geestelijke conditie. Er wordt rekening gehouden met de behandelfase waarin je zit. Vooraf wordt dit besproken in een intake gesprek.

Ik ben aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker. Dit is een landelijk Netwerk van gespecialiseerde massagetherapeuten. De massagetherapeuten aangesloten bij het landelijke Netwerk Massage bij Kanker hebben ruime ervaring in masseren en hebben de specialisatieopleiding ‘Massage bij Kanker voor professionele masseurs en massagetherapeuten’ gevolgd. Tevens ben ik opgenomen in de Verwijsgids kanker en ben ik terug te vinden op kanker.nl. Ook ben ik opgenomen in de folder van Alphen op één Lijn met betrekking tot de oncologische nazorg.